اتاق مخابرات
ارتباط ستاد فرماندهی ایستگاههای آتشنشانی با ایستگاههایی که باید جهت عملیات نیرو اعزام کنند از طریق دستگاه بیسیم صورت میگیرد. از اینرو در کلیه ایستگاههای آتشنشانی برای این منظور فضایی تحت عنوان اتاق مخابرات در نظر گرفته میشود.
خرید و قیمت چکش اضطراری
موقعیت مکانی اتاق مخابرات باید نسبت به خروجی آشیانه و خروجی ایستگاه به گونهای باشد که ضمن دادن اطلاعات مربوط به مقصد عملیات، بر خروج مطمئن وسایل نقلیه عملیاتی از آشیانه و محوطه ایستگاه نظارت داشته باشد. در ایستگاههایی که خروجی آشیانه و ایستگاه، یک فضای واحد است، باید دید مناسب نسبت به این فضای واحد تامین گردد. در صورت مجاورت اتاق مخابرات با شبکههای حرکتی مجاور ایستگاه میتوان به عنوان اتاق اطلاعات (دریافت خبر از مراجعان و راهنمایی آنها) نیز استفاده کرد.
- اتاق مخابرات جهت ایجاد امکان شنیدن کامل باید عایقبندی صوتی شده باشد.
- اتاق باید به گونهای طراحی و مکان یابی شود که از دید کامل به شبکه حرکتی مجاور ایستگاه، خروجی آشیانهها و ورودی ایستگاه برخوردار باشد و ورود و خروج کلیه افراد به ساختمان را زیرنظر داشته باشد و کنترل کند.
- قسمت جلو و بالای این محل باید شیشهای باشد و شیشه طوری نصب گردد که شخص بتواند دیدی با زاویه 180 درجه داشته باشد.
- این اتاق باید از مصالح ضد حریق ساخته شده باشد تا از کلیه زیانهای تخریب کننده ناشی از حریق که باعث ایجاد اختلال در دستگاههای هشدار دهنده میشود در امان باشد.
- در اتاق مخابرات میباید فضای لازم جهت نصب جداول و نقشههای ضروری برروی دیوار پیشبینی شده باشد.
- برای کارکنان کشیک شب (در صورتی که بیش از یک نفر باشند) باید یک تختخواب (ترجیحا تاشو) پیشبینی کرد.
- اتاق باید دارای ارتباط و دسترسی مطلوب با آشیانه وسایل نقلیه باشد.
- اتاق مخابرات باید در مقابل تابش اشعه خورشید و خیرگی ناشی از آن محافظت شده باشد.
- سطح زیاد شیشه در اتاق مخابرات نباید باعث ایجاد اثر گلخانه ای و افزایش زیاد دمای فضای مذکور شود.
نکات کاربردی داشتن کلاه ایمنی
آشپزخانه
حضور یک شبانه روز کامل کارکنان عملیاتی در یک نوبت کاری در ایستگاه آتشنشانی پیشبینی فضاهای مرتبط با فعالیتهای عادی روزانه را ضروری میسازد. صرف حداقل سه وعده غذای روزانه یعنی صبحانه، ناهار و شام ایجاب میکند که فضایی با تمام امکانات لازم و کافی جهت نگهداری مواد غذایی، آمادهسازی، پخت و پز، سرو و شستشو در نظر گرفته شود. هرچند این احتمال وجود دارد که غذای کارکنان در مکانی خارج از ایستگاه تهیه گردد، ولیکن همواره باید احتمالهای منطقی آتی را در نظر گرفت. به ویژه این احتمال که در آینده طبخ غذا در مکان ایستگاه صورت گیرد. بنابراین پیشبینی یک آشپزخانه مجهز با امکان سرویسدهی بالا ضروری است.
- موقعیت و طراحی آشپزخانه باید بهگونهای باشد که باعث انتشار بوی غذا در فضای ایستگاه نگردد، همچنین از نور و تهویه طبیعی و مصنوعی مناسبی برخوردار باشد.
- در آشپزخانه ایستگاه باید متناسب با ابعاد و کلاس ایستگاه، فضای کافی جهت اجاق گاز، سینک ظرفشویی، یخچال، انباری کوچک و کابینت در نظر گرفته شود.
- در کفسازی، دیوارها و سقف آشپزخانه باید از مصالح قابل شستشو استفاده گردد.
- آشپزخانه باید ارتباط و دسترسی مناسبی با غذاخوری و نشیمن داشته باشد.
غذاخوری
فضای غذاخوری با توجه به نوع و ابعاد ایستگاه و تعداد کارکنان یا سایر ملاحظات میتواند به صورت مشترک با فضای آشپزخانه مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به محدود بودن ساعات استفاده از این فضا به عنوان غذاخوری؛ در سایر اوقات میتوان از آن جهت مطالعه، روزنامهخوانی، بازی شطرنج و سرگرمیهایی از این قبیل استفاده کرد.
- با توجه به مجاورت فضای غذاخوری با آشپزخانه و سرو غذا، این فضا باید دارای تهویه مناسب باشد.
- فضای غذاخوری باید از روشنایی طبیعی کافی و مطلوب برخوردار باشد.
- طراحی این فضاها باید براساس استقرار میزغذاخوری و تامین فضاهای حرکتی مناسب و کافی در اطراف آن که حرکت سریع و ایمن را در زمان اعلام عملیات مقدور سازد، صورت گیرد.
- غذاخوری باید ارتباط و دسترسی مناسبی با آشپزخانه و نشیمن داشته باشد.
اگر قصد خرید تجهیزات آتش نشانی را به صورت تکی و یا عمده دارید به شما سایت دلفان ایمنی delfansafety.com را پیشنهاد میکنم.